اسماعیل دارابپور؛ دانشجوی دکتری میکروبیولوژی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان طراحی آییننامه جدید جایزه تحصیلی را مطابق با فضای مستعدانبرتر دانست و گفت: این آییننامه فعالیتهای دانشجویانبرتر را هدفمند میکند.
وی افزود: بر اساس چارچوبهای موجود در آییننامه جدید، دانشجو میتواند با حضور مداوم در دانشگاه هم سطح فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را ارتقاء دهد و هم با برخورداری از تسهیلات موجود، نیازهای مالی خود را برطرف کند. به این ترتیب نه تنها اختلالی در مسیر علمی فرد به وجود نمیآید بلکه مسیر تا حد قابل توجهی تسهیل شده و بازده علمی دانشجو افزایش خواهد یافت.
دانشجویبرتر دانشگاه تهران ادامه داد: یکی ازمزیتهای تسهیل پژوهشیاری حضور مداوم دانشجو در آزمایشگاه است. اگر دانشجو بتواند از این فرصت به وجود آمده بخوبی استفاده کند، میتواند حتی آینده شغلی خود را نیز تضمین کند. پژوهشیاری فرصت و امکانات لازم برای انجام فعالیت و تحقیقات کاربردی زیر نظر استاد را در اختیار دانشجو قرار میدهد، در نتیجه مستعدبرتر میتواند با تمرکز روی موضوع، مسیر را به گونهای پیش ببرد که حتی پس از فارغالتحصیلی، دستاوردهای این دوره را به محصولی بازارمحور، مطابق با نیاز جامعه و قابل سرمایهگذاری تبدیل کند.
دارابپور تصریح کرد: فرآورده علمی، پژوهش و تحقیق را ارزشمند میکند. گرچه این مسیر طولانی است اما صرف پرداختن به مسائل تئوری نه سطح علمی فرد را ارتقاء میدهد و نه میتواند منفعت شخصی و یا جمعی داشته باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز تنها نام مقاله در جامعه علمی ملاک است و نه کیفیت آن. سطح علمی افراد براساس تعداد مقالات ارزیابی میشود و بر همین اساس نیز عضو هیأتعلمی ارتقاء مییابد و دانشجو دکتری نیز فارغالتحصیل میشود. در چنین شرایطی وجود بیاخلاقیهایی مانند مونتاژ و فروش مقاله طبیعی است. چراکه فرد تنها با همین متر سنجیده میشود و تنها با همین عامل میتواند استخدام شود.
دانشجویبرتر دانشگاه تهران بیان داشت: فردی که مقاله میفروشد و یا خریداری میکند و یا با رابطه نام خود را در مقالات دیگر مینوسید به نوعی فریبخوردگی علمی دچار است. پایههای علمی چنین فردی سست و نامطمئن است و هرگز نمیتواند به عنوان فردی علمی در فضا و عرصه علم حرفی برای گفتن داشته باشد چه برسد به اینکه ایدهای در ذهن پرورانده و در صدد عملیاتیکردن آن باشد.
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی در پایان با اشاره به اینکه برنامهریزی صحیح و تقویت پایههای علمی ضامن دستیابی به افقهای روشن در آینده است، گفت: آینده و سرنوشت هر فردی دست خود اوست. صرف جذب در هیأتعلمی دانشگاه نباید آمال و آرزوی دانشجو باشد خاصه در شرایطی که دانشگاه جذب ندارد. بهتر است دانشجو در زمان تحصیل تمرکز و تلاش خود را به سمت تولید و ایدهپردازی و عملیاتیکردن و در یک کلام حضور فعال در عرصه اشتغال نخبگانی معطوف کند چراکه پرداختن به مباحث تئوری و صرفاً چاپ مقاله نمیتواند آیندهای روشن برای دانشجو رقم بزند.
بازنشر: سایت علمی نخبگان جوان
اکنون ساعت 5:52 pm به وقت تهران میباشد.
امروز: جمعه 26 دي 1399
اینستاگرام: @majles.e.javan![]() |
تلگرام: @majles.e.javan![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید