به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، در ابتدای این نشست، دکتر منتظر ضمن خوشامدگویی به حاضران با اشاره به تعريف واژه نخبه گفت: در جامعه واژه نخبه به تعابير مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد و همانطور كه مي دانيد نزديك به هفت سال است كه بنياد ملي نخبگان ذيل نهاد رياست جهموري فعاليت خود را آغاز كرده است و امور مربوط به اين قشر از جامعه را سامان مي دهد.
وي افزود: از اين رو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اتفاقی مبارک و به فرمان رهبر فرزانه انقلاب سندی را با عنوان سند راهبردی کشور در امور نخبگان تعریف کرده است که به تعبیری قانون اساسی بنیاد ملی نخبگان است و در آن واژههای مرتبط با این حوزه کاملا تعریف شده است.
دکتر منتظر در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس آنچه در سند آمده نخبه چهار ویژگی دارد، گفت: فرد نخبه کسی است که دارای توانمندی و استعدادی ویژه نسبت به همگنان خود باشد و توانمندی خود را به مهارت یا تخصصی ویژه تبدیل کند که وی را از سایر همتایانش متمایز می کند، شرط سوم این است که تخصصش را در جهت منافع اجتماعی بکار برده و این کاربرد تاثیرگذاری کم بدیل یا بی بدیل داشته باشد و سرانجام اینکه این سه ویژگی، در ذیل گفتمان غالب جامعه و در چارچوب نظام جمهوری اسلامی رخ دهد.
وی در ادامه شهید حسن باقری و استاد محمود فرشچیان را نمونهای از افراد نخبه خواند و گفت: تمام ویژگیهای نخبگی در شهید باقری وجود داشت، وی با بهرهگیری از استعداد ذاتی در حوزه دفاع مقدس به تخصص خاصی رسید و توانست در طراحی عملیاتهای جنگی، تاثیرگذاری بی بدیلی را در عرصه دفاع مقدس از خود بر جای بگذارد، همچنین استاد فرشچیان نمونه بارز نخبه هنری است که استعداد خود را در عرصه نگارگری ایرانی به جایی رساند که کمتر کسی رسیده است و علاوه بر اثرگذاری، در چارچوب جمهوری اسلامی فعالیت می کند.
دکتر منتظر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری «مدیریت تحولات کشور باید در دست نخبگان دانشگاهی و حوزوی باشد». در راستای تحقق این امر هدف اصلی بنیاد ملی نخبگان توانمند کردن و ارتقای منابع انسانی برگزیده کشور است.
معاون پژوهش و برنامهریزی بنیاد ملی نخبگان در ادامه ضمن ارائه توضیحاتی درباره تعریف اجتماع نخبگانی و فعالیت نخبگانی به توضیح و تبیین آییننامههاو تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای دانشجویان و دانشآموختگان پرداخت و در خصوص تسهیلات نظام وظیفه تخصصی، ایجاد فرصت مطالعاتی داخل و خارج از کشور و تسهیل اشتغال توضیحاتی را ارائه کرد.
در ادامه این نشست دکتر یدالله اردوخانی؛ معان توسعه مدیریت و منابع انسانی بنیاد ملی نخبگان ضمن خوشآمد گویی به حضار گفت: بنیاد ملی نخبگان برنامهها، فعالیتها و اقدامات متعددی جهت شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی و توانمندسازی استعدادهای برتر و نخبگان دارد، این برنامهها و فعالیتها همراه با تسهیلات گوناگون به نخبگان و استعدادهای برتر ارائه می شود.
وی در ادامه سخنان خود به تسهیل وام ساخت و خرید مسکن اشاره کرد و گفت: وام خرید و ساخت مسکن در سال گذشته 800 میلیون ریال بود که که در سال جاری به یک میلیارد ریال افزایش یافت و تاکنون حدود 600 نفر برای دریافت این تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده اند.
دکتر اردوخانی در ادامه با تاکید بر اینکه توقع داریم بانکهای عامل روند پرداخت این تسهیلات را تسریع کنند، گفت: سود بازپرداخت این وام پیش از این 15 درصد بود که طبق قوانین جدید بانکی به 22 درصد رسیده است اما برای افرادی که بنیاد آنان را معرفی میکند، خود بنیاد 7 درصد آن را تقبل کرده است و به همین دلیل نرخ کارمزد این وام همان 15 در صد تلقی میگردد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی بنیاد ملی نخبگان در ادامه سخنان خود درخصوص وام ودیعه مسکن، بیمه تکمیلی استعدادهای برتر، بیمه تکمیلی اساتید برنده جایزه علامه طباطبائی و شهید آوینی، پرداخت گرنت(اعتبار پژوهشی)، حج عمره نخبگان و مستعدان برتر، جایزه پسا دکتری(شهید چمران)، بورس شهید احدی و طرح شهاب توضیحاتی را ارائه کرد.
اکنون ساعت 5:26 am به وقت تهران میباشد.
امروز: شنبه 16 اسفند 1399
اینستاگرام: @majles.e.javan![]() |
تلگرام: @majles.e.javan![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید