جلیل محمدی؛ برگزیده جشنواره رویش و دانشآموخته کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه آزاد اسلامی اهر در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم حرکت دانشجویان به سمت فعالیتهای عملی، کسب مهارتفنی را یکی از نیازهای دانشجویان دانست.
وی افزود: در تمام سالهای دانشجویی، فعالیتها صرفاً به مباحث نظری و امتحانات ختم میشود. به شخصه در 4 سال دانشجویی هرگز به صورت عملی فعالیت جدی انجام ندادم. این در حالیست که در صورت وجود امکانات لازم در دانشگاه، دانشجویان میتوانند در قالب گروه، فعالیتهای بسیار خوبی در حوزههای عملیاتی علم انجام دهند.
محمدی ادامه داد: زمینه باید به گونهای ترسیم شود که فرد در دوران دانشجویی با فضای کسبوکار آشنا شود. این سبب میشود ذهن در ایدهپردازی و خلاقیت تقویت شود و دانشجو کمکم به سمت کار عملی حرکت کند.
مخترع برگزیده جشنواره رویش اضافه کرد: پیشرفت و توسعه هر کشوری در فعالیتهای عملیاتی و اجرایی علم نهفته است. مادامی که علم به محصول و خدمت تبدیل نشود، نمیتواند نقشی در توسعه ایفا کند. با این حال جای فعالیتهای کاربردی همچنان در دانشگاه خالی است.
وی در ادامه اختراع را بروز عملی علم دانست و اظهار داشت: اختراع میتواند نقش تعیینکنندهای در توسعه داشته باشد به شرطی که بر پایه نیازهای واقعی جامعه استوار باشد. اختراعی که با نیازهای جامعه خود همخوان نیست، هرگز نمیتواند به عنوان کالایی بازارمحور مطرح شود و برای فرد رهآور مالی داشته باشد.
محمدی با تأکید بر لزوم کارگروهی، تصریح کرد: محصول خوب، حاصل توان جمعی و کارگروهی است. برای اختراع یک دستگاه و یا ابداع یک خدمت باید همه جوانب آن در نظر گرفته شود که این موضوع به کارگروهی نیاز دارد و از توان یک نفر خارج است.
وی ادامه داد: حضور در بازار سرمایه یکی از مراحل اصلی موفقیت اختراع است که در این حوزه علاوه بر تسلط به مفاهیم و زبان بازار به حمایتهای دولتی نیاز است. در برخی موارد جامعه هدف یک اختراع نهادها و دستگاههای دولتی هستند که در این مورد خاص، حمایت معنوی از اختراع لازمه موفقیت در بازار است.
وی در ادامه با مثبت ارزیابیکردن تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان به اختراعات برگزیده، حضور در پارک فنّاوری پردیس را امکانی ویژه برای مخترعان توصیف کرد و اظهار داشت: مشاورههای خوبی در این پارکها به افراد ارائه میشود که مخترع با بهرهگیری از آن میتواند در آیندهای نزدیک و در قالب شرکتی نوپا، اختراع را به تولید انبوه برساند.
وی در پایان افزایش جوایز مالی را یکی از راههای رونق بیشتر جشنوارههای رویش برشمرد و گفت: حمایتهای انجام شده بسیار خوب است اما تقویت بُعد مالی حمایتها نقش بسزایی در افزایش انگیزه افراد برای حضور در عرصه اختراعات دارد.
بازنشر: سایت علمی نخبگان جوان
اکنون ساعت 5:55 pm به وقت تهران میباشد.
امروز: جمعه 26 دي 1399
اینستاگرام: @majles.e.javan![]() |
تلگرام: @majles.e.javan![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید