جشنواره منطقهای «رویش دماوند»، به میزبانی بنیاد نخبگان استان گیلان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.
در این مراسم، مسعود اصفهانی؛ رئیس بنیاد نخبگان گیلان ضمن تعریف نخبگی و صاحب استعدادبرتر از منظر سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مستعدبرتر بودن را مقدمه نخبهشدن و نخبگی را کمالِ مطلوب مستعدبرتر برشمرد و گفت: موضوع نخبگان و اجتماع نخبگانی از موضوعات اولویتدار کشور در شرایط کنونی است. و برگزاری جشنوارههای رویش گام اول مسیر شناسایی مخترعان برتر است.
وی افزود: بر اساس آییننامه بنیاد ملی نخبگان، اختراعات برگزیدگان این جشنوارهها به عنوان اختراع سطح 3 شناخته میشوند و میتوانند با حضور در مسیر طراحیشده، مراحل توانمندسازی، تکمیل و ارتقاء اختراعات را طی کنند تا در نهایت اختراع به محصولی قابل عرضه به بازار تبدیل شود.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان تصریح کرد: تکمیل چرخه نوآوری، ترویج روحیه ابتکار و خلاقیت، توجهدادن افکار عمومی جامعه به سوی اختراعات و انگیزه بخشیدن به جوانان در راستای اقتصاد مقاومتی از اهداف اصلی جشنوارههای منطقهای اختراعات است.
اصفهانی با اشاره به اینکه جشنواره «رویش دماوند» اولین جشنواره از 6 جشنواره رویش پیشبینیشده بنیاد ملی نخبگان برای سال 1395 است، بیان داشت: این جشنواره به میزبانی بنیاد نخبگان استان گیلان، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و با مشارکت بنیادهای نخبگان استانهای مازندران، گلستان، سمنان و قزوین برگزار شد.
وی افزود: در این جشنواره 106 اختراع در سامانه ثبت اختراعات بنیاد درج شده بود که پس از ارزیابی مقدماتی توسط گروه داوران، 65 اختراع در زمینههای برق، الکترونیک، کامپیوتر، شیمی، پتروشیمی، کشاورزی، پزشکی؛ عمران، نفت و گاز حائز شرایط لازم تشخیص داده شده و برای حضور در جشنواره دعوت شدند.
در ادامه کریم افشار؛ رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین، برگزیدهشدن در جشنواره را ابتدای ایفای مسئولیت و برگزیده نشدن را ابتدای تلاش مجدد برای کسب موفقیت عنوان کرد.
در بخش دیگر، فرهاد رحمانینیا؛ برگزیده جایزه علامه طباطبایی و عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان، نخبگی و مستعدبرتر بودن را موهبتی الهی دانست و با تأکید بر لزوم حرکت روبهجلو، گفت: یکی از چالشهای موجود در اجتماع علمی کشور، تعریف نخبگی بود که همین موضوع منشاء مشکلات بسیاری بود. به همین دلیل یکی از اقدامات مهم بنیاد ملی نخبگان تعریف نخبه و به تبع آن مستعدبرتر بود.
وی افزود: مستعدبرتر، نخبه نیست اما در مسیر نخبگی قرار دارد. به عبارت دیگر این فرد میتواند با کسب علم و مهارت و بکارگیری آن در حوزه تخصصی خود، اثری کمبدیل و یا بینظیر در جامعه تخصصیاش به جا بگذارد و از این طریق به نخبگی برسد.
رحمانینیا ادامه داد: در هر جامعهای، تعریف منحصری از نخبه وجود دارد. پیشرفت تحصیلی، موفقیت در آزمونهای ورودی دانشگاه و رتبههای خوب در آزمونهای علمی، همگی ازجمله شاخصهای فرد مستعدبرتر است اما برخوردار بودن از یکی از این شاخصها نمیتواند فرد را به صاحب استعدادبرتر تبدیل کند.
برگزیده جایزه علامه طباطبایی مطالعه زندگی نخبگان و مسیر حرکتی آنان را راهی مناسب برای تجربهاندوزی مستعدانبرتر عنوان کرد و گفت: بیشترین عامل در موفقیت علمی و تبدیل شدن به نخبه، پشتکار و نظمفکری است. به عبارت دیگر این فرد به دلیل برخورداری از هوش واستعداد بیشتر از دیگران باید تلاش و پشتکار بیشتری نیز داشته باشد تا به استانداردهای کافی برسد.
وی ادامه داد: نخبه به راحتی به دستاوردهای علمی نمیرسد بلکه در یک فضای ذهنی منطقی و با تلاش و از سوی دیگر با پرهیز از عجله به نتایج علمی دست مییابد. این روند در برخی مواقع ممکن است دوسه دهه به طول بیانجامد اما نباید دست از تلاش برداشت.
وی با بیان اینکه اختراع و برگزیدهشدن در جشنواره رویش ابتدای مسیر اثرگذاری است و نه نقطه پایان، به حدیثی از حضرت امیرالمؤمنین (ع) اشاره و خاطرنشان کرد: «خردمند، اهل بردباری و شکیبایی است».
لازم به ذکر است برپایی غرفههای اختراع سطح 3 (تجاریسازی)، غرفههای پارکهای علموفناوری استانهای همپهنه و مؤسسات تحقیقاتی استان، غرفه «جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت» توسط ستاد توسعه فناوریو صنایع دانشبینان دریایی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، برگزاری دو کارگاه آموزشی با عنوان «اصول تجاریسازی محصولات نوآورانه» و همچنین آکواریوم ماهیان زنده خاویاری ازجمله فعالیتهای جانبی جشنواره رویش دماوند بود.
منبع: بنیاد ملی نخبگان
بازنشر: سایت علمی نخبگان جوان
اکنون ساعت 6:01 pm به وقت تهران میباشد.
امروز: جمعه 26 دي 1399
اینستاگرام: @majles.e.javan![]() |
تلگرام: @majles.e.javan![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید