داود ثمری؛ عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم تزریق ایده نخبگانی مستعدانبرتر به جامعه، گفت: اشتغال نخبگانی در دانشگاه خلاصه نمیشود.
وی افزود: بررسی مدلهای موفق دانشگاههایبرتر دنیا میتواند از چگونگی اشتغال دانشآموختگان خاصه مستعدانبرتر تصویری روشن ترسیم کند. همه فارغالتحصیلان دانشگاههایبرتر دنیا مانند هاروارد و ام.آی.تی نیز در دانشگاه استخدام نمیشوند بلکه تنها بخش کوچکی از این تعداد که توانایی و قابلیتهای کافی برای حضوری موفق در دانشگاه را دارند به عنوان هیأتعلمی جذب میشود و مابقی در حوزههای دیگر مانند صنعت و شرکتهای داشنبنیان فعالیت میکنند.
ثمری ادامه داد: حضور دانشآموخته دانشگاهی به ویژه فارغالتحصیل دکتری در عرصه شرکت دانشبنیان (البته در صورت مهیا بودن بستر و داشتن قابلیت فردی) میتواند علاوه بر اشتغالزایی، به رشدِ دانشبنیان اقتصاد کشور کمک کند و بستری مناسب برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باشد.
عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: باید باور کرد تنها راه و بهترین راه خروج از وضعیت فعلی و رسیدن به نقطه مطلوب در بحث اشتغال مستعدانبرتر، رجوع به شرکتهای دانشبنیان است که البته در این حوزه معاونت علمیوفناوری ریاستجمهور اقدامات خوبی را انجام داده است و به عنوان راهبر این حوزه توانسته است با ارائه تسهیلات لازم به متقاضیان، در این عرصه گامهای بلندی بردارد بطوری که امروزه بحث شرکتهای دانشبنیان بخوبی در دانشگاهها نهادینه شده است.
وی با اشاره به پتانسیل بالای مراکز رشد دانشگاهها، اظهار داشت: بسیاری از دانشگاهیان با فضای کسبوکار و مفاهیمی مانند تجاریسازی و تجارت علمی آشنایی ندارند. حضور در مراکز رشد میتواند به خوبی امکان توانافزایی و مهارتافزایی را در این افراد فراهم کند. مباحث حقوقی، مالکیتی و فرایند تبدیل ایده به محصول از مباحث جدی است که پیش از ورود به عرصه شرکتداری باید آنها را فراگرفت.
ثمری تصریح کرد: ایدههای خوبی در بین دانشجویان وجود دارد اما غالباً با واقعیتهای بازار همخوانی ندارند، وجود یک متخصص بازار و یا صنعت در کنار این افراد و زمینهسازی برای کارگروهی و بهرهگیری از توانجمعی میتواند راهحل خوبی برای رفع این معضل باشد. خوشبختانه دانشگاههای کشور در حال حرکت به این سمت هستند؛ در حال حاضر هم ایدههای خوبی وجود دارد و هم قالب شرکت دانشبنیان، محلی مناسب برای تبدیل ایده به محصول است.
عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری به کاربردینبودن مقالات علمی اشاره کرد و گفت: توجه بیش از حد به مباحث نظری و ارزشیابی افراد بر اساس آن، جامعه علمی را به سمت تولید مقاله سوق داد. هیچ فردی مخالف تولید مقاله نیست چراکه تولید علم امری مبارک است اما علم باید عملیاتی و در خدمت جامعه باشد. متاسفانه بخش زیادی از مقالات علمی کشور کاربردی نیستند و این موضوع از قوانینی مانند آییننامه ارتقاء اعضای هیأتعلمی ناشی میشود. فراموش نکنیم در این بین دانشگاه مجری قانون است و نهادهای قانونگذاری در این حوزه باید با توجه به شرایط موجود در این قبیل آییننامهها بازنگری کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی بیاخلاقیها مانند خریدو فروش بسته ارتقاء و یا مونتاژ مقاله از همین نگرش مقالهمحوریِ صرف، زاده شدهاند. اگر علاوه بر مقاله، برای تحقیقات کاربردی افراد نیز امتیاز محسوب شود شاید بخش زیادی از این بیاخلاقیها از بین برود. ارتباط با صنعت و تعریف پروژههای علمی بخصوص برای دانشجویان دکتری بر مبنای نیازهای صنعت، هم دانشفنی به همراه دارد، هم به پیشرفت کشور کمک میکند و هم در تولید مقاله گامی موثر محسوب میشود.
منبع: بنیاد ملی نخبگان
بازنشر: سایت علمی نخبگان جوان
اکنون ساعت 2:17 pm به وقت تهران میباشد.
امروز: چهارشنبه 1 ارديبهشت 1400
اینستاگرام: @majles.e.javan![]() |
تلگرام: @majles.e.javan![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید