دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 , از مجموع 3

موضوع: ساز و کارهای جانوران برای زندگی در شرایط خشک

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    کاربر حرفه ای
    رشته تحصیلی
    آب و خاک
    نوشته ها
    6,338
    ارسال تشکر
    36,121
    دریافت تشکر: 19,588
    قدرت امتیاز دهی
    34267
    Array
    *FATIMA*'s: جدید75

    Post ساز و کارهای جانوران برای زندگی در شرایط خشک

    دوری از گرما

    در ساعت های گرم روز و پناه بردن به دالان های زیرزمینی ، به طور کلی شکل زیستی روزانه به صورت حفار و فعالیت عمده روی خاک به صورت شبانه است .

    شیوه های رفتاری بی شماری برای دوری از حرارت بالای بیابان در میان جانوران بیابان وجود دارد . بسیاری از جانوران تنها هنگام غروب و سپیده دم فعال هستند . بسیاری از حیوانات کاملاً شبانه اند یعنی فعالیت های خود را به زمان خنکی شب محدود می کنند و در طول روز در کمینگاه های خنک ، غارها و سوراخ های زیرزمینی می خوابند . تعداد کمی از جیوانات بیابان مانند موش خرمایی دم گرد در روز فعالیت می کند ، زمانی که روزها بسیار گرم است یا گیاهان بسیار خشک می شوند به خواب می رود . این جانور در گرم ترین قسمت تابستان خواب است ( آنها همچنین برای دوری از سرمای زمستان به خواب زمستانی فرو می روند )

    برخی از حیوانات کوچکتر بیابان سوراخ هایی در زیر خاک یا شن برای فرار از حرارت بالای محیط بیابان حفر می کنند . این حیوانات شامل بسیاری از پستانداران ، خزندگان ، حشرات و دوزیستان بیابان اند . جوندگان هم ممکن است ورودی لانه های زیرزمینی خود را به منظور جلوگیری از گرما ببندند .


    پراکنده کردن حرارت

    بعضی از حیوانات حرارت های جذب شده از اطراف را با سازوکارهای متفاوت پراکنده می کنند . جغدها و مرغ های مگس خوار به سرعت بال می زنند و در این هنگام دهان خود را باز می کنند تا آب از محوطه دهان آنها تبخیر گردد ( تنها حیواناتی که منبعی خوبی از آب را با شکار به دست می آورند می توانند این گونه خنک شوند ) بسیاری از پستانداران بیابان برای پراکنده کردن حرارت خود به محیط ، اندام اضافی گسترده ای دارند . گوش های بزرگ خرگوش امریکایی ، با تعداد زیاد رگ های خونی ، حرارت را هنگامی که حیوان مشغول استراحت در محیطی خنک و سایه ای است ، آزاد می کند . در مناطق خنک تر خویشاوندان این حیوان گوش های کوچکتری دارند .

    نژاد جدید لاشخورها ، مانند لاشخورهای ترکیه و لاشخورهای سیاه ، رنگ تیره دارند و در نتیجه مقدار قابل توجهی از حرارت بیابان را جذب می کنند . اما آنها ادرار خود را روی پاهایشان می ریزند و با تبخیر آن خنک می شوند و خون خنک شده را داخل بدنشان به گردش درمی آورند . این رفتار اوروهیدوسیس نامیده می شود .

    بسیاری از حیوانات بیابانی نسبت به سایر خویشاوندان خود در دیگر مناطق معتدل ، کمرنگ تر هستند . رنگ پریدگی ممکن است در پرها ، خز ، فلس ها یا پوست دیده شود . این پریدگی رنگ فقط برای مراقبت کردن از حیوان به مظور جذب حرارت کمتر از محیط نیست ، بلکه به حیوان کمک می کند تا در روشنایی کمتر در معرض دید شکارچی قرار گیرد .

    منبع : اکولوژی مناطق بیابانی
    نوشته
    عباس حنطه
    علی اکبر دماوندی
    علف هرز چيست ؟!
    گياهى است كه هنوز فوايدش كشف نشده است
    ....
    بحث: زندگی با گیاهان دارویی


  2. 2 کاربر از پست مفید *FATIMA* سپاس کرده اند .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •