دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 , از مجموع 3

موضوع: امضای دیجیتال

  1. #1
    کـــــــاربر فــــعال
    رشته تحصیلی
    کامپیوتر(مهندسی نرم افزار)
    نوشته ها
    18,304
    ارسال تشکر
    4,182
    دریافت تشکر: 19,008
    قدرت امتیاز دهی
    220
    Array

    پیش فرض امضای دیجیتال

    سه وزارتخانه مسوول امضای دیجیتال شدند.

    معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ريیس‌جمهوری از اجرا و پیاده‌سازی امضای الکترونیک در کشور خبر داد و گفت: امضای الکترونیک امسال در وزارتخانه‌های اقتصاد، ارتباطات و بازرگانی اجرایی می‌شود.


    احمد بزرگیان در گفت‌وگو با مهر، تضمین عدم کپی‌برداری و به حداقل رساندن تقلب در دستگاه‌های اجرایی را از جمله مزایای امضای الکترونیک عنوان کرد و گفت: ضرورت رسیدن به دولت الکترونیک، ایجاد اعتماد میان مراجعین به دستگاه‌ها برای دریافت خدمات الکترونیکی است و به همین دلیل بحث امضای دیجیتال باید در کشور پیاده‌سازی شود.
    وی از مذاکره با برخی دستگاه‌ها و نهادها برای اجرای طرح امضای دیجیتال در فاز اول خبر داد و افزود: در سال جاری امضای الکترونیک در وزارتخانه‌های اقتصاد، ارتباطات و بازرگانی و بانک‌های دولتی و خصوصی فعال خواهد شد.
    بزرگیان گفت: برای انجام اقدامات در دولت الکترونیک، فعال‌سازی امضای دیجیتال الزامی است و به همین دلیل بحث امضای الکترونیک را امسال در چندین بخش و دستگاه خواهیم داشت. وی پیش از این نیز در گفت‌وگو با مهر از اجرای نقشه جامع دولت الکترونیک در سال جاری خبر داد و گفت: با پیاده‌سازی این طرح، ارائه خدمات سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی به مردم و مراجعات متعدد به این دستگاه‌ها ساماندهی می‌شود.

    www.donya-e-eqtesad.com
    شنبه : یارب العالمین 1شنبه : یا ذاالجلال والاکرام
    2شنبه : یا قاضی الحاجات 3شنبه : یاارحم الراحمین
    4شنبه : یا حی یاقیوم 5شنبه : لا اله الا الله الملک الحق المبین
    جمعه : اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم

  2. 2 کاربر از پست مفید آبجی سپاس کرده اند .


  3. #2
    کـــــــاربر فــــعال
    رشته تحصیلی
    کامپیوتر(مهندسی نرم افزار)
    نوشته ها
    18,304
    ارسال تشکر
    4,182
    دریافت تشکر: 19,008
    قدرت امتیاز دهی
    220
    Array

    پیش فرض پاسخ : امضای دیجیتال

    امضای دیجیتال چیست؟

    شايد تاکنون نامه‌های الکترونيکی متعددی را دريافت داشته‌ايد که دارای مجموعه‌ای از حروف و اعداد در انتهای آنان می‌باشند. در اولين نگاه ممکن است اينگونه تصور گردد که اطلاعات فوق بی فايده بوده و شايد هم نشان دهنده بروز يک خطا در سيستم باشد! در حقيقت ما شاهد استفاده از امضای ديجيتال در يک نامه الکترونيکی می‌باشيم. به منظور ايجاد يک امضای ديجيتال از يک الگوريتم رياضی به منظور ترکيب اطلاعات در يک کليد با اطلاعات پيام، استفاده می‌شود. ماحصل عمليات، توليد يک رشته مشتمل بر مجموعه‌ای از حروف و اعداد است. يک امضای ديجيتال صرفاً به شما نخواهد گفت که «اين شخص يک پيام را نوشته است» بلکه در بردارنده اين مفهوم مهم است که: «اين شخص اين پيام را نوشته است».

    كاغذ به عنوان حامل اطلاعات مهم جاي خود را كم‌كم به ديگر راه‌هاي تبادل اطلاعات مي‌دهد. در واقع كاغذ داراي معايبي از قبيل انتقال آهسته و پرهزينه اسناد مي‌باشد. همچنين شيوه‌هاي ذخيره‌سازي اطلاعات نيز به سرعت در حال تغيير است و به جاي بايگاني انبوه دسته‌هاي كاغذ از روش‌هاي الكترونيكي استفاده مي‌شود. فناوري‌هاي جديد انتقال اطلاعات، مانند EDI و پست الكترونيك و استفاده از سيستم‌هاي مديريت اسناد كامپيوتري نگارش، ارسال و ذخيره اطلاعات را ساده‌تر، سريع‌تر و حتي ايمن‌تر ساخته است.

    به خاطر ساختار غير فيزيكي واسطه (وسيله حامل داده)، روش‌هاي سنتي علامت‌گذاري فيزيكي واسطه توسط مهر يا امضا (براي مقاصد تجاري و حقوقي) غير قابل استفاده مي‌باشند. هنگام كار با اسناد الكترونيكي، بايد علامتي براي تشخيص اصل بودن و سنديت بخشيدن به محتواي آن، به اطلاعات اضافه شود. بعضي شيوه‌هاي جديد تنها براي سنديت بخشيدن به يك موجوديت جهت مجوزدهي به دسترسي، استفاده مي‌شوند؛ براي مثال نبايد يك سيستم تشخيص هويت انگشت‌نگاري كامپيوتري، يك امضاي دستي اسكن شده يا وارد كردن اسم شخص در انتهاي يك E-mail را به عنوان يك جايگزين معتبر براي امضاهاي دستي پذيرفته زيرا همه عملكردهاي يك امضاي دستي را نخواهد داشت.

    با امضا كردن در پاي يك نوشته امضا كننده هويت خود را به عنوان نويسنده مشخص مي‌كند، جامعيت سند را تأييد نموده و بيان مي‌دارد كه به محتويات آن متعهد و پايبند مي‌باشد. برخي از خواص مهم امضاهاي دستي عبارت است از:
    1 - امضای يك شخص براي تمام مدارك يكسان است.
    2 - به راحتي توليد مي‌شوند.
    3 - به راحتي تميز داده مي‌شوند.
    4 - بايد به گونه‌اي باشند كه حتي‌الامكان به سختي جعل شوند.
    5 - به طور فيزيكي توليد مي‌شوند. يك امضاي ديجيتالي يك ابزار سنديت بخشيدن الكترونيكي مي‌باشد، كه منجر به سنديت بخشيدن به يك ركورد الكترونيكي از طريق رمزنگاري با كليد همگاني مي‌شود.

    ويژگي‌هاي مهم امضاهاي ديجيتال عبارت است از:
    1- در توليد آنها از اطلاعاتي كه به طور منحصربه‌فرد در اختيار امضاكننده است، استفاده مي‌شود.
    2- به طور خودكار و توسط رايانه توليد مي‌شوند.
    3- امضای هر پيام وابسته به كليه بيت‌هاي پيام است و هر گونه دستكاري و تغيير در متن سند موجب مخدوش شدن امضای پيام مي‌گردد.
    4 - امضای هر سندي متفاوت با امضای اسناد ديگر است.
    5 - بايد به راحتي قابل بررسي و تأييد باشد تا از جعل و انكار احتمالي آن جلوگيري شود. ساختار اصلي امضاي ديجيتالي بدين صورت است كه نويسنده اطلاعات الكترونيكي اين اطلاعات را توسط كليد رمزنگاري محرمانه خود امضا مي‌كند. اين كليد بايد توسط كاربر براي هميشه مخفي نگهداشته شود. امضا توسط كليد همگاني مربوطه امضا كننده، سند قابل كنترل مي‌باشد. اين كليد همگاني توسط عموم قابل رؤيت و دسترسي مي‌باشد.

    علت استفاده از يک امضای ديجيتال چيست؟
    بهتر است برای پاسخ به سؤال فوق، سؤالات ديگری را مطرح کنيم!
    - برای تشخيص و تأیيد هويت فرد ارسال کننده يک نامه الکترونيکی از چه مکانيزم‌هایی استفاده می‌شود؟ فرض کنيد يک نامه الکترونيکی را از يکی از دوستان خود دريافت داشته‌ايد که از شما درخواست خاصی را می‌نمايد، پس از مطالعه پيام برای شما دو سؤال متفاوت مطرح می‌گردد:
    الف) آيا اين نامه را واقعاً وی ارسال نموده است؟
    ب) آيا محتوای نامه ارسالی واقعی است و وی دقيقاً همين درخواست را داشته است؟

    - آيا وجود هر نامه الکترونيکی در صندوق پستی، نشان دهنده صحت محتوا و تأیيد هويت فرد ارسال کننده آن است؟
    امروزه سوء استفاده از آدرس‌های Email برای مهاجمان و ويروس‌ها به امری متداول تبديل شده است و با توجه به نحوه عملکرد آنان در برخی موارد شناسایی هويت فرد ارسال کننده يک پيام بسيار مشکل و در برخی موارد غير ممکن است. تشخيص غير جعلی بودن نامه‌های الکترونيکی در فعاليت‌های تجاری و بازرگانی دارای اهميت فراوانی است. يک نامه الکترونيکی شامل يک امضای ديجيتال، نشان دهنده اين موضوع است که محتوای پيام از زمان ارسال تا زمانی که به دست شما رسيده است، تغيير نکرده است. در صورت بروز هر گونه تغيير در محتوای نامه، امضای ديجيتال همراه آن از درجه اعتبار ساقط می‌شود.

    نحوه عملکرد يک امضای ديجيتال
    قبل از آشنایی با نحوه عملکرد يک امضای ديجيتال، لازم است در ابتدا با برخی اصطلاحات مرتبط با اين موضوع بيشتر آشنا شويم: کليدها (Keys): از کليدها به منظور ايجاد امضاهای ديجيتال استفاده می‌گردد. برای هر امضای ديجيتال، يک کليد عمومی و يک کليد خصوصی وجود دارد: کليد خصوصی، بخشی از کليد است که شما از آن به منظور امضای يک پيام استفاده می‌نمایيد. کليد خصوصی يک رمز عبور حفاظت شده بوده و نمی‌بايست آن را در اختيار ديگران قرار داد.

    کليد عمومی، بخشی از کليد است که امکان استفاده از آن برای ساير افراد وجود دارد. زمانی که کليد فوق برای يک حلقه کليد عمومی (public key ring) و يا يک شخص خاص ارسال می‌گردد، آنان با استفاده از آن قادر به بررسی امضای شما خواهند بود.

    حلقه کليد (Key Ring): شامل کليدهای عمومی است. يک حلقه کليد از کليدهای عمومی افرادی که برای شما کليد مربوط به خود را ارسال نموده و يا کليدهایی که از طريق يک سرويس دهنده کليد عمومی دريافت نموده‌ايد، تشکيل می‌گردد. يک سرويس دهنده کليد عمومی شامل کليد افرادی است که امکان ارسال کليد عمومی در اختيار آنان گذاشته شده است.

    اثرانگشت: زمانی که يک کليد تأیيد می‌گردد، در حقيقت منحصربه‌فرد بودن مجموعه‌ای از حروف و اعداد که اثر انگشت يک کليد را شامل می‌شوند. تأیيد می‌گردد.

    گواهينامه‌های کليد: در زمان انتخاب يک کليد از روی يک حلقه کليد، امکان مشاهده گواهينامه (مجوز) کليد وجود خواهد داشت. در اين رابطه می‌توان به اطلاعات متفاوتی نظير صاحب کليد، تاريخ ايجاد و اعتبار کليد دست يافت.

    نحوه ايجاد و استفاده از کليدها
    - توليد يک کليد با استفاده از نرم‌افزارهایی نظير PGP (اقتباس شده از کلمات Pretty Good Privacy ) و يا GnuPG (اقتباس شده از کلمات GNU Privacy Guard )
    - معرفی کليد توليد شده به ساير همکاران و افرادی که دارای کليد می‌باشند.
    - ارسال کليد توليد شده به يک حلقه کليد عمومی تا ساير افراد قادر به بررسی و تأیيد امضای شما گردند.
    - استفاده از امضای ديجيتال در زمان ارسال نامه‌های الکترونيکی. اکثر برنامه‌های سرويس دهنده پست الکترونيکی دارای پتانسيلی به منظور امضای يک پيام می‌باشند.

    حملات ممکن علیه امضاهای دیجیتالی
    • حمله Key-only – در این حمله، دشمن تنها کلید عمومی امضا‌کننده را می‌داند و بنابراین فقط توانایی بررسی صحت امضاهای پیام‌هایی را که به وی داده شده‌اند، دارد.
    • حمله Known Signature – دشمن، کلید عمومی امضاکننده را می‌داند و جفت‌های پیام/امضا که به وسیله صاحب امضا انتخاب و تولید شده ‌است را دیده است. این حمله در عمل امکان‌پذیر است و بنابراین هر روش امضایی باید در مقابل آن امن باشد.
    • حمله Chosen Message – به دشمن اجازه داده می‌شود که از امضا‌کننده بخواهد که تعدادی از پیام‌های به انتخاب او را امضا کند. انتخاب این پیام‌ها ممکن است به امضاهای از قبل گرفته ‌شده بستگی داشته باشد. این حمله در غالب حالات، ممکن است غیر عملی به نظر برسد، اما با پیروی از قانون احتیاط، روش امضایی که در برابر آن ایمن است، ترجیح داده می‌شود.
    • حمله Man-in-the-middle – در این حمله، شخص از موقعیت استفاده کرده در هنگام مبادله کلید عمومی، کلید عمومی خود را جایگزین کرده و برای گیرنده می‌فرستد و بدین‌گونه می‌تواند به پیام‌ها دسترسی داشته باشد بدون اینکه فرستنده و گیرنده، مطلع باشند.

    محمد كرامتي- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
    شنبه : یارب العالمین 1شنبه : یا ذاالجلال والاکرام
    2شنبه : یا قاضی الحاجات 3شنبه : یاارحم الراحمین
    4شنبه : یا حی یاقیوم 5شنبه : لا اله الا الله الملک الحق المبین
    جمعه : اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم

  4. 2 کاربر از پست مفید آبجی سپاس کرده اند .


  5. #3
    کـــــــاربر فــــعال
    رشته تحصیلی
    computer
    نوشته ها
    8,619
    ارسال تشکر
    6,947
    دریافت تشکر: 11,496
    قدرت امتیاز دهی
    155
    Array

    پیش فرض پاسخ : امضای دیجیتال

    نحوه دریافت امضای الکترونیکی
    گواهی الکترونیکی
    گواهی الکترونیکی یکی از خدمات وزارت بازرگانی است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ارائه می شود . گواهی الکترونیکی دارای کاربردهای بسیاری از جمله امضاء دیجیتال می باشد که جایگزینی مطمئن برای امضاء معمولی در اسناد الکترونیکی است . بدین صورت که به جای استفاده از اسناد کاغذی و امضاء معمولی می توان از اسناد الکترونیکی در قالب فایل و یا هر نوع داده پیام دیگر استفاده نمود و آن را به صورت الکترونیکی امضاء نمود. اسناد الکترونیکی که بدین صورت تولید می شوند ، از نظر حقوقی با اسناد کاغذی دارای ارزش یکسانی می باشد . ( لازم به ذکر است، اسکن امضاء معمولی، به هیچ عنوان امضاء الکترونیکی محسوب نمی شود.)
    از دیگر کاربردهای گواهی الکترونیکی، استفاده از آن در احراز هویت افراد است که برای دسترسی به خدمات الکترونیکی دولتی و غیر دولتی قابل استفاده است و در هنگام ورود به سامانه هایی که این خدمات را ارائه می نمایند، برای اطمینان از هویت افراد و شناسایی آنها، از این نوع گواهی الکترونیکی استفاده می شود .
    گواهی الکترونیکی در قالب کارت هوشمند و یا توکن به متقاضیان ارائه می شود و برای اخذ گواهی الکترونیکی باید به یکی از دفاتر ثبت نام مخصوص این امر مراجعه نمود و با تکمیل فرم های مربوط و ارائه مدارک شناسایی، نسبت به اخذ این گواهی اقدام نمود . برای اطلاعات بیشتر به وب سایت WWW.mocca.ir مراجعه فرمائید .


  6. 2 کاربر از پست مفید moji5 سپاس کرده اند .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. نکاتی مهم در خرید دوربین دیجیتال
    توسط LaDy Ds DeMoNa در انجمن معرفی تجهیزات عکاسی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 22nd April 2010, 07:44 PM
  2. مقاله: همه چیز در باره تلویزیون دیجیتال
    توسط آبجی در انجمن سایر مقالات بخش کامپیوتر
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 3rd March 2010, 11:04 PM
  3. خبر: راه اندازی امضای دیجیتال در چهار استان کشور
    توسط آبجی در انجمن اخبار وب و اینترنت
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 4th October 2009, 10:17 AM
  4. خبر: محققان داخلی نرم افزار امنیت امضای دیجیتال تولید کردند
    توسط diamonds55 در انجمن اخبار نرم افزار
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15th December 2008, 02:33 PM
  5. خبر: تولید نرم افزار امنیت امضای دیجیتال توسط محققان کشور
    توسط diamonds55 در انجمن اخبار نرم افزار
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 13th November 2008, 02:53 AM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •