دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: غلظت خون

  1. #1
    کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    بهداشت صنعتی
    نوشته ها
    60
    ارسال تشکر
    236
    دریافت تشکر: 235
    قدرت امتیاز دهی
    26
    Array

    پیش فرض غلظت خون

    افزایش تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم را، غلظت خون می گویند چنانچه هموگلوبین در مردان بالاتر از ۱۸ و در زنان فراتر از ۱۶ گرم در دسی لیتر باشد، غلظت خون گفته می شود.غلظت خون در بدن باعث کند شدن حرکت خون در قلب و رگ ها می شود که باعث گرفتگی اندام هایی نظیر دست و پا، موجب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد.
    این بیماری بر اثر خوردن مواد غذایی ناسالم و چرب ، روغن غیر طبیعی مایع و جامد ، خوردن میوه در غیر فصل آن ، گاه بر اثر استرس ، شادی و ناراحتی که فرد را شکَه کند و گاهی به خاطر کم مصرف کردن خوراکیهای خون ساز و مفید برای خون و گاها بر اثر سوء تغذیه فرد را مبتلا میکند. بخشی از علت ابتلا به بیماری غلظت خون به وجود زمینه های ارثی و مادرزادی مربوط می شود (که این میزان حدود ۵تا۱۰درصد است) و بخش دیگر آن به علت ابتلای فرد به بیماری های مختلف است. (بیشترین علت ابتلا به غلظت خون ، وجود بیماری هایی نظیر ریوی و قلبی است. بنابراین برای پیشگیری و حل مشکل خون باید بیماری ها درمان شوند)
    نشانه های بالینی غلظت خون : گلگونی چهره، برافروختگی چشم هاست. این در حالیست که کندی حرکت خون در نسوج حیاتی نظیر مغز و ریه هم سبب بروز مشکلاتی در مغز نظیر اختلالات هوشیاری، منگی، خواب آلودگی، اختلالات بینایی به علت پرخونی سیستم اعصاب مرکزی و اختلالات تنفسی می شود .تیرگی رنگ لب به ویژه هنگام انجام فعالیت های ورزشی از جمله علائم دیگر بروز غلظت خون در بدن است.
    زمانی که اکسیژن کافی به بدن نرسد برای جبران این کمبود ، گلبول بیشتری در بدن ساخته می شود و این امر باعث افزایش غلظت خون در رگ ها می شود. در شرایط کمبود اکسیژن، سطح خونی اریتروپوتئین افزایش و سبب تحریک پیش ساز خونی در مغز استخوان می شود. به افزایش تولید خون از منشا خودکاری در مغز استخوان، سرطان خون یا پلی سیتمی حقیقی اطلاق می شود.
    اغلب افراد ساکن مکان هایی نظیر کوهستان و ارتفاعات و یا مکان های دچار آلودگی هوا که در این مکان ها اکسیژن در آنها به میزان کمی وجود دارد ، دچار بیماری غلظت خون می شوند. به گونه ای که میزان غلظت خون در این افراد در اغلب موارد بالا است.
    افراد مبتلا به بیماری هایی نظیر بیماری های ریوی و قلبی نیز به علت کافی نبودن میزان اکسیژن در بدن ، دچار افزایش غلظت خون هستند و افزایش غلظت خون در افراد مبتلا به بیماری ریوی نیز باعث آمبولی ریه می شود.
    میوه های مفید برای غلظت خون:
    ۱) آلبالو برای رفع غلظت خون مفید است.
    ۲) آب لیموی ترش ضد غلظت خون است.
    ۳) مصرف موز برای صاف کردن خون مفید است.
    پزشکان معتقدند با نوشیدن آب، غلظت خون در حد متعادل باقی می ماند و مشکلاتی چون لخته شدن خون به جهت افزایش غلظت خون که عاملی در بروز سکته قلبی است، بروز نمی کند.چرا که کم آبی باعث افزایش غلظت خون شده و گردش خون را دچار اشکال می کند.
    به طور کلی میوه ها و سبزی ها به علت دارا بودن ویتامین c و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در قبال افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن(پروتئینی که تبدیل به لخته می شود) و افزایش فشار خون دارند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده ی بزرگ را از خود دور کرده اند، بلکه دارای خون رقیق تر و فشارخون و فیبرونوژن پایین تری نسبت به افراد هم سن و سال خود هستند.
    به عنوان مثال می توان زنجبیل، زیره و جعفری را نام برد.
    برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل ، چربی های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز ، پیه گاو و گوسفند به مقدار خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه ی فراوان استفاده کنید.
    ● استرس و تنشهای عصبی هم عامل بروز غلظت خون کاذب است
    استرس و فشارهای روانی سبب افزایش ترشح آدرنالین و در نتیجه بروز انقباضات عروقی می شود، بدین ترتیب پلاسما به خارج عروق نشت کرده و نسبت به آن به گلبول قرمز کاهش می یابد.
    تعریق و اسهال های شدید از علل دیگر بروز غلظت خون (پلی سیتمی) کاذب یا موقت است سن شیوع این عارضه بالای ۴۰ سال بوده و درمردان شایع تر است.
    خواهرم! سیاهی چادر تو بالاتر از سرخی خون من است.

  2. 2 کاربر از پست مفید Mercy سپاس کرده اند .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. آشنایی با دستگاه گردش خون
    توسط ارغنون در انجمن علوم پایه ی پزشکی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 12th November 2010, 08:59 PM
  2. پاسخ به پرسش هایی در رابطه با فشار خون
    توسط پژواک در انجمن بیماریهای قلب و عروق
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 11th November 2010, 04:34 PM
  3. خبر: چگونه مي‌توان كلسترول خون را پايين آورد؟
    توسط Mina_Mehr در انجمن خبرهای پزشکی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 23rd October 2010, 01:31 PM
  4. آموزشی: جداسازي ناخالصي هاي موجود در گاز (Hydrocarbon Treating) :
    توسط faridbensaeed در انجمن نفت ، گاز ، طراحی فرایند و مخازن هیدروکربوری
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 24th December 2008, 09:38 AM
  5. تشخیص آبستنی گاوهای گوشتی
    توسط Number One در انجمن دام
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 26th October 2008, 10:08 AM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •