نورپردازي در آشپزخانه
اگر به ياد باشته باشيد، چند شماره گذشته براي شما در مورد نورپردازي در آشپزخانه نوشتيم، حالا مي‌‌خواهيم به نكاتي ديگر در اين باره اشاره كنيم، چنانچه آشپزخانه شما باز ‌باشد، به جهت آنكه تغييري در زاويه ديد افرادي كه بيرون از آشپزخانه هستند و به عبارتي فضاي داخلي آشپزخانه در معرض ديد آنها مي‌باشد، استفاده از چراغ‌هاي سقفي آويزان به صورتي كه روي پيشخوان آشپزخانه واقع گردد، علاوه بر آنكه توجه سايرين را از داخل آشپزخانه به اين سطح معطوف مي‌سازد، در فضاهاي بزرگ‌تر به نحوي خاص ارتفاع فضا را نيز كاهش مي‌دهد. در همين راستا و براي تاثير بيشتر، استفاده از رنگ‌هاي شاد و زنده كه متضاد با رنگ زمينه باشد، بايد مورد توجه قرار گيرد.

اما اگر كابينت‌هايي از جنس چوب و به رنگ‌ تيره را انتخاب كرده‌ايد، مي‌‌توانيد از ادغام نورهاي زرد و نورهاي سرد كمك بگيريد تا حس تعادل به محيط داده شود. اين در حالي است كه در خصوص مورد اول (رنگ حاكم روشن و سفيد و كابينت‌ها و... رنگ روشن و شاد) تابش نور زرد كفايت مي‌كند.
در خصوص آشپزخانه‌هاي كوچك آنچه مورد توجه و تاكيد همگان (طراحان داخلي) مي‌باشد، بهره كافي بردن از منابع نوري (مصنوعي و يا طبيعي) است. به صورتي كه حتي كمترين سايه‌اي از تابش نوري كه به اشيا تابانده مي‌‌شود، ايجاد نگردد. همين طور پاكيزه نگه‌داشتن اين چنين فضاي كوچكي در كنار اين گونه نورپردازي باعث بزرگ‌تر به چشم آمدن آن مي‌گردد. بحث نورپردازي در نوع مخفي و يا موضعي آن به سبب ايجاد سايه‌هايي كه دارند مي‌بايست به صورتي اصولي اجرا شود. زيرا اين‌گونه نورپردازي براي مدت زمان طولاني خسته‌كننده و كسل‌آور مي‌باشند. لذا در هنگام طراحي و شيوه نورپردازي آشپزخانه، آنچه به عنوان 3 اصل اوليه كه در ابتداي بحث مطرح شد بايد مورد توجه خاص قرار گيرد. زيرا عكس مطلب فوق نيز صادق است و چنانچه تابش نور به صورتي مستقيم و در نتيجه روشنايي بيش از حد ايجاد شود، باعث پيدايش ناراحتي در چشم و بروز سردرد مي‌شود. اما چنانچه از منابع نوري و حالتي كه هر كدام در فضا ايجاد مي‌كنند به موقع و به نحو احسن استفاده شود، شاهد اين چنين مسائلي نخواهيم بود. اين كه فضايي مدرن ساخته‌ايد يا سنتي، خود رابطه‌اي مستقيم با نورپردازي دارد. استفاده از هالوژن‌ها كه نوري موضعي از خود ساطع مي‌سازند و يا لامپ‌ها و چراغ‌هاي پايه‌داري كه قابليت تنظيم جهت تابش را دارند، در يك طراحي مدرن تاثير بسزايي خواهند داشت. در عين حال بهره‌گيري از لامپ‌هايي كه نوري زردتر و همچنين گرم‌تر را دارند، تركيبي مناسب براي آشپزخانه‌اي سنتي مي‌باشد و البته تنها نوع نور و لامپ نيست كه بر روند مدرن‌سازي يا سنت‌گرايي تاثير مي‌گذارد، انتخاب و نصب لوستر و چراغ‌هاي آشپزخانه عامل بعدي است.
نكاتي كوتاه و پاياني:
1- استفاده از ميزهاي تاشو در فضاهاي كوچك كه بر روي ديوار نصب مي‌شوند.
2- هماهنگ ساختن صندلي‌ها در هنگام طراحي و يا خريد، به جهت آنكه قابل استفاده هم براي ميز تاشو و هم براي قسمت پيشخوان آشپزخانه تا زماني كه ميز را جمع كرده‌ايد، صندلي‌ها دست و پاگير نباشد.
3- در صورت كمبود جا در آشپزخانه، از فضاي خالي بالاي كابينت‌ها و يخچال بهترين استفاده را ببريد. اين كار را با طراحي و ساخت چند قفسه زيبا و هماهنگ با فضاي آشپزخانه انجام دهيد.
4- همچنين مي‌توانيد با نصب طبقه‌اي باريك در حد فاصل كابينت‌هاي فوقاني و سطح كار (يا همان سطح روي كابينت‌هاي پاييني) برخي از وسايل مورد نياز خود را روي آن بچينيد.
5- هنگام انتخاب و تهيه پرده به جنس آن و مقاومتش در برابر شستشو توجه نماييد. زيرا آشپزخانه فضايي است كه به علت پخت غذاهاي مختلف دوده و چربي فضايش را احاطه مي‌كند و هر از گاهي پرده آنجا را بايد شست.
6- ارتفاع پرده به گونه‌اي باشد كه از سطح كابينت‌ها و به خصوص اجاق گاز فاصله مناسب داشته باشد.
7- در آخر از يك يا چند گلدان زيبا و البته طبيعي در زيباتر ساختن اين فضا استفاده كنيد