پژوهشگران آمريکايي دريافتند که ميمون‌ها مي توانند ترس خارج شدن از گروه، احساس پشيماني (remorse)، احساس گناه (guilt-feelings) و ابراز تاسف (regret) به خاطر موقعيتهاي از دست رفته را تجربه کنند.





محققان دانشگاه دوک اين نوع واکنشها را با انجام آزمايشاتي در ميمون گونه "ماکاک" مشاهده کردند.اين اولين مطالعه اي است که به روشي واضح نشان مي دهد ميمونها مي توانند افکاري چون "کاش مي توانستم، کاش مي خواستم و بايد انجام مي دادم" را در ذهن خود پردازش کنند.
ماکاک ها در گروههاي پرجمعيتي از 20 تا 180 ميمون زندگي مي کنند. روابط ميان ميمونهاي ماده با همديگر بسيار دوستانه است در حالي که ميمونهاي نر اغلب رفتارهاي تهاجمي دارند. مراقبت از بچه ها و حفظ سرزمين محل سکونت به عهده نرها است. اين حيوانات بسيار اجتماعي هستند و نسبت به قوانين اجتماعي بسيار پايبند هستند به طوري که پشيماني و احساس تاسف در اين حيوانات از نقض اين قوانين نشات مي گيرد.
براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، براي انجام اين آزمايش، دانشمندان آمريکايي ميمونهايي را وارد يک بازي گروهي کردند. در اين بازي ميمونها بايد از ميان هشت گزينه در دسترس يکي را انتخاب مي کردند. چوبهاي حاضر در اين بازي رنگهاي مختلفي داشتند و رنگ سبز بهترين جايزه را داشت که آب ميوه شيرين بود.
واکنشهاي نوروني حيوان در مدت بازي با يک اسکنر ثبت مي شد. در اين آزمايش مشخص شد در صورتي که يک ميمون نمي توانست رنگ سبز را انتخاب کند به آن جايزه از دست رفته را نشان مي دادند. در اين هنگام ميموني که بهترين جايزه را از دست داده بود انگشتهاي دست خود را مي جويد و نسب به موقعيتي که از دست داده بود، احساس پشيماني مي کرد.