دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: پردازنده گرافيكي Geforce 8800GT ( مقاله)

  1. #1
    مدیر کـــــــل ســــایت
    رشته تحصیلی
    مهندسی کامپیوتر - نرم افزار
    اکانت شخصی
    ندارد
    نوشته ها
    7,883
    ارسال تشکر
    9,788
    دریافت تشکر: 29,042
    قدرت امتیاز دهی
    13974
    Array
    Admin's: جدید39

    پیش فرض پردازنده گرافيكي Geforce 8800GT ( مقاله)

    NVIDIA Geforce 8800 GT




    شركت NVIDIA به تازگي جديدترين پردازنده گرافيكي خود را بر پايه پردازنده‌هاي گرافيكي خانواده Geforce سري 8 و براي استفاده در كارت‌هاي گرافيكي ميان قيمت معرفي كرده است. پردازنده‌ گرافيكي Geforce 8800GT بر پايه يك پروسه ساخت 65 نانومتري توليد شده و در حقيقت تنها به دليل در دسترس قرار گرفته شدن پروسه ساخت جديد است كه اين پردازنده‌ گرافيكي قابليت طراحي و ساخت را پيدا كرده است. پردازنده‌هاي 90 نانومتري G80 پدر واقعي پردازنده‌هاي G92 65 نانومتري هستند كه 8800GT بر پايه آن توليد شده است. پردازنده‌هاي ‌گرافيكي G92 داراي 754 ميليون ترانزيستور هستند. اين عدد 11 درصد بيش از پردازنده‌هاي گرافيكي سري G80 با 681 ميليون ترانزيستور است. تعداد واحد‌هاي محاسباتي كاهش يافته است و به همين دليل اين پردازنده‌ها داراي 112 پردازنده جرياني هستند، در مقابل پردازنده‌هاي گرافيكي G80 از 128 عدد پردازنده جرياني استفاده مي‌كنند. اما تعداد واحد‌هاي بافت گذاري از 48 عدد به 56 عدد افزايش يافته است. در نهايت با تشكر از پروسه ساخت 65 نانومتري، سطح هسته 33 درصد كوچكتر شده است ولي اندازه هسته همچنان بزرگ است و به دوبرابر اندازه پردازنده‌هاي گرافيكي G84 مي‌رسد. اولين و مهم‌ترين دليل افزايش تعداد ترانزيستور‌ها به دليل مجتمع سازي واحد پردازشي Pure Video 2 در داخل هسته‌ است. پشتيباني از HDMI نيز در داخل اين چيپ مجتمع شده است. پردازنده گرافيكي Geforce 8800GT درگاه PCI Express 2.0 را نيز معرفي كرده است كه داراي پهناي باندي دوبرابر نسل قبلي درگاه PCI Express است. پهناي باند در اين درگاه به 8 گيگابايت بر ثانيه در هر جهت و مجموعا 16 گيگابايت بر ثانيه افزايش يافته است لازم به ذكر است كه اين درگاه جديد كاملا با درگاه PCI Express 1.0 سازگار است.

    كارت گرافيكي Geforce 8800GT داراي توان محاسباتي تا 46 درصد بيشتر از كارت گرافيكي Geforce 8800GTS و تنها 3 درصد كمتر از Geforce 8800GTX مي باشد. در حال حاظر كارت‌هاي گرافيكي توليد شده بر پايه اين پردازنده گرافيكي به 512 مگابايت حافظه از طريق يك گذرگاه 256 بيتي مجهز هستند، اما در آينده نزديك مدل‌هاي 256 مگابايتي نيز به بازار عرضه خواهند شد.
    از نظر ظاهري كارت‌هاي گرافيكي Geforce 8800GT داراي يك تفاوت عمده با ديگر كارتهاي سري Geforce 8800 هستند. اين كارت‌ها يك بار ديگر از يك طراحي تك اسلاتي با تمامي مزايا و معايب آن استفاده مي‌كنند. اين كارت‌هاي گرافيكي به فظاي كمتري بر روي مادربرد و در داخل كيس نياز داشته و سبك وزن‌تر هستند اما به دليل اينكه حرارت گير و خنك كننده آن خيلي بزرگ نيستند، بهره‌وري حرارتي كمتري داشته و صداي بيشتري نيز توليد مي‌كنند.




    سيستم خنك كننده درست مانند كارت‌هاي Geforce 8800 Ultra تمام سطح اين كارت گرافيك را پوشانده است. اين خنك كننده به يك فن شعاعي با قطر 6 سانتي متر مجهز است و وزن آن نيز از 411 گرم تجاوز نمي‌كند. در مقايسه كارت‌هاي گرافيك Geforce 8800 GTX وزني در حدود 732 گرم دارند. حرارت گير در كارت‌هاي گرافيك Geforce 8800 GT كلا از آلومينيوم ساخته شده و تنها لوله‌هاي ناقل حرارت مسي هستند.

    با وجود آنكه پردازنده گرافيكي Geforce 8800GT با پروسه ساخت 65 نانومتري توليد شده است، كارت‌هايي كه از اين پردازنده استفاده مي‌كنند همچنان نياز به استفاده از اتصال دهنده برق 6 پين PCI Express هستند. NVIDIA ادعا كرده‌است كه اين كارت‌هاي گرافيك داراي حداكثر مصرف تواني در حدود 105 وات خواهند بود. اين كارت گرافيكي كه جزو محصولاتي با قيمت متوسط است، دو درگاه DVI را در دسترس قرار داده و به صورت همزمان قادر است تا از HDCP و Dual Link پشتيباني كند. اين مساله به اين معني است كه مي توان به وضوح حداكثر تا 1600×2560 بر روي مانيتورهاي 30 اينچي دست پيدا كرد. با توجه به اينكه درگاه HDMI به شكل ذاتي مورد پشتيباني قرار گرفته است، سازندگان مي‌توانند بين قرار دادن مستقيم يك درگاه HDMI بر روي كارت گرافيك و يا استفاده از يك مبدل گران قيمت DVI به HDMI يكي را انتخاب كنند.

    به دليل توانايي بسيار بالاي اين پردازنده‌هاي گرافيكي بسياري از شركت‌هاي توليد كننده اقدام به معرفي محصولات خود با استفاده از اين پردازنده گرافيكي كرده‌اند. براي مثال شركت Leadtek به عنوان يكي از بزرگترين توليد كنندگان كارت‌هاي گرافيكي و يكي از شركاي مهم شركت NVIDIA كه هميشه متنوع ترين محصولات را بر پايه پردازنده‌هاي گرافيكي اين شركت به بازار عرضه مي كند اقدام به معرفي دومدل از كارت‌هاي گرافيكي خود با نام‌هاي WinFast PX8800 GT Extreme و WinFast PX8800 GT نموده است كه مدل WinFast PX8800 GT Extreme به صورت پيش فرض اوركلاك شده و داراي فركانس‌هاي پردازنده/حافظه برابر با 2000/680 مگاهرتز مي‌باشد.

    منبع: http://www.avajang.com

  2. کاربرانی که از پست مفید Admin سپاس کرده اند.


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. مقاله: نگاهي به كارت‌هاي گرافيكي سري Quadro از NVIDIA (مقاله)
    توسط Admin در انجمن بخش مقالات سخت افزار
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 7th September 2008, 08:18 PM
  2. آموزشی: كارت گرافيكي
    توسط Admin در انجمن آموزش سخت افزار
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 7th September 2008, 06:22 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •