امولسیون شونده( Emulsifiable Concentrate (EC
مخلوط شدن یک مایع چربی دوست با مایع آبدوست را به گونه ای که هر یک از آنها ویژگی های خود را حفظ کرده باشند امولسیون نامند . بعضی از امولسیون ها تنها با بهم زدن متوالی پایدار می مانند مثل مخلوط شدن آب با روغن و بعضی از آنها پس از مخلوط شدن برای مدتی پایدار می مانند مثل شیر که امولسیونی از خامه و آب است .
سمومی را که در حلال های روغنی حل شده باشند ، برای آنکه بتوان روغن را با آب مخلوط نمود ، بصورت امولسیون شونده آماده میسازند (فرموله میکنند ) . وقتی این سموم با آب مخلوط شوند امولسیون بدست می آید که شیری رنگ و کدر است . مواد متشکله اصلی این فرمولاسیون ها شامل :
ماده تکنیکال + حلال روغنی + امولسی فایر + مواد افزودنی است
مزایای امولسیون شونده ها
قیمت آنها نسبت به برخی فرمولاسیون ها ارزان است
در مقایسه با فرمولاسیون های جامد نیاز به همزن ندارند
خاصیت سایندگی نداشته و موجب انسداد مسیر سمپاش نمی شوند
از طریق برگ بهتر جذب می شوند
معایب امولسیون شونده ها
برخی از گیاهان نسبت به ماده امولسیون کننده حساسیت دارند
از طریق پوست براحتی جذب می شوند
ماده حلال ممکن است برای قسمت های لاستیکی و پلاستیکی سمپاشی مضر باشد
ممکن است آتش زا باشد
مکن است سبب خوردگی شود و یا روی ابزار و لوازم رنگ شده لک ایجاد کنند
برخی از امولسیون ها در اثر سرما می شکنند ( ماده تکنیکال و حلال جدا می شوند )
منبع : سموم دفع آفات و کاربرد انها نوشته محمدرضا موسوی
تهیه و تنظیم : سایت علمی نخبگان جوان
علاقه مندی ها (Bookmarks)